Selecteer een pagina

Over ons

Over ons

Wanneer iemand dichtbij plots veraf is, zorgt dat voor heel veel vragen en gemixte gevoelens. Rouwkost.be heeft als doel een centraal platform te zijn voor rouwende jongeren die even door de bomen het bos niet meer zien en wil hen zo goed mogelijk begeleiden in dit rouwproces. Jongeren vinden hier onder meer tips over hoe om te gaan met rouwen en kunnen zich informeren over welke verschillende overheidsinstanties in welke situatie optreden. Ook ouders en scholen kunnen meer lezen over hoe ze rouwende jongeren kunnen bijstaan in dit proces.

 

De website kwam er op initiatief van verschillende personen. Hieronder vind je wat meer informatie over hen:

Luc De Geyndt

Meer dan 20 jaar werkzaam als slachtofferbejegenaar bij de lokale politie waarvan sinds 2007 voltijds bij de PZ AMOW.

In samenwerking met een stagiaire maatschappelijk werk heeft Luc in 2013 de eerste troost-doos uitgewerkt om de rouwverwerking bij kinderen tot 12 jaar en hun ouders te helpen na een plots verlies.

Rouwkost is een vervolg voor een leeftijdsgroep die door slachtofferbejegenaars dikwijls, om diverse redenen, moeilijk te bereiken zijn.

Michelle Scheerlinck

In het kader van haar opleiding Sociaal Werk aan de Hogeschool Gent loopt Michelle stage bij de dienst slachtofferbejegening van de lokale politie AMOW. Sindsdien werkt ze mee aan het project Rouwkost. Als toekomstig maatschappelijk werker hoopt ze met Rouwkost alle jongeren te bereiken die te maken krijgen met het verlies van een dierbare doorheen hun jeugd. Ze hoopt dat het hen de handvaten en informatie kan bieden die ze nodig hebben in deze moeilijke periode.

Sofie Debruyckere

Sofie verloor haar 16-jarige zus in 2012. Ze hoopt dat Rouwkost hulp kan bieden aan jongeren die iemand verliezen waar ze veel om geven.

Evelien Meskens

Evelien Meskens is momenteel 26 jaar oud en verloor in 2015 zelf haar broer door een verkeersongeval.Door mee te werken aan Rouwkost.be wil ze vooral dat jongeren die iemand belangrijk verliezen, sneller hun weg naar hulp vinden. Al is het maar door erover te praten met ouders, vrienden of andere relevante organisaties die aansluiten bij wat ze nodig hebben.

Arne Rotty

Na wat begon als een gewone opdracht werd het me algauw duidelijk dat een prachtig initiatief is waar ik me graag verder voor blijf inzetten.

ROUWKOST

Wanneer iemand dichtbij plots veraf is.

© 2018 Rouwkost.

Het maken van deze website, dat konden we niet alleen. We zijn volgende organisaties dan ook zeer dankbaar: 

  • Politiezone AMOW 
  • vzw Ambras 
  • Provincie Vlaams-Brabant

Volg Ons

Share This