Zelfs een verkeersongeval kan Klaas en Nicholas er niet van weerhouden hun overleden vriend te eren met een wereldrecord
De vrienden moesten op elke locatie een foto nemen met tijdsaanduiding. FOTO: JVI

DILBEEK / AFFLIGEM / HASSELT / SPALBEEK –Om hun overleden vriend Robin Carleer te eren, bezochten Klaas Vander Linden en Nicholas Evenepoel op 24 uur tijd maar liefst 22 UNESCO-sites in drie landen. De spannende race tegen de klok, inclusief verkeersongeval, leverde hen een wereldrecord op.

De ‘Robin’s Record Run’, zo doopten Nicholas Evenepoel (24) uit Affligem en Klaas Vander Linden (24) uit Dilbeek hun avontuurlijke poging om het Guinness World Record van ‘Meeste UNESCO werelderfgoedsites bezoeken in 24 uur’ te breken. “Als eerbetoon aan Robin ‘De Beer’ Carleer”, die in de zomer van 2018 overleed ten gevolge van een aangeboren hartafwijking”, vertelt Nicholas. “We zijn onze goede vriend nog lang niet vergeten. We kwamen op idee uit vanwege Robins voorliefde voor geschiedenis en leuke uitstapjes.”

Oorspronkelijk was het doel van Klaas en Nicholas om 14 UNESCO-sites in één dag bezoeken, maar daar stak een Brit vorige week nog een stokje voor. “Het was toevallig dat ik zag dat het record scherper gesteld was naar 20 sites”, aldus Nicholas. “Aangezien we volgens de regels op een taxirit of twee na alleen openbaar vervoer mogen gebruiken, maakte dit het nog spannender om alles te plannen.”

Botsing

Afgelopen donderdagochtend in alle vroegte was het uiteindelijk zo ver en vertrokken Klaas en Nicholas in Brugge, van daaruit ging het onder meer naar Brussel en het Zoniënwoud. “Voor de verplaatsing naar het Zoniënwoud mochten we een taxi inschakelen aangezien die plek echt moeilijk bereikbaar is met het openbaar vervoer”, zegt Nicholas. “Het werd uiteindelijk een rit die we niet snel gaan vergeten, want onze taxi raakte betrokken in een botsing.”

Met een lichte achterstand op het schema, kon het duo uiteindelijk toch doortrekken richting Wallonië om vervolgens met de trein door de reizen naar Nederland en via een vlucht vanuit Amsterdam te eindigen in het Verenigd Koninkrijk. “Na het ongeval liep alles bijzonder vlot. Ons doel was 21 werelderfgoed sites bezoeken. Het werden er met Greenwich op het laatste nippertje bij zelfs 22”, aldus Nicholas. “Als onze portfolio met daarin de bewijzen wordt goedgekeurd, hebben we dat wereldrecord dus te pakken.”

Goed doel

“Al is het record eigenlijk maar bijzaak”, vertelt Nicholas er onmiddellijk bij. “Dat Robin er een hele dag in gedachte meereisde en dat we tijdens de vele verplaatsingen heel wat verhalen over hem ophaalden, was het belangrijkste. We hebben er enorm van genoten.”

Als kers op de taart bracht de recordpoging van Nicholas en Klaas ook een aardige som op voor het goede doel. “In samenspraak met Robins ouders is ons oog gevallen op het Healthy Hearth Fund”, zegt Nicholas. “Dit fonds ondersteunt innovatief cardiovasculair onderzoek en zet zich in om levenskwaliteit te verbeteren van patiënten met een hart- en vaatziekte.”

Hoeveel uiteindelijk ingezameld werd, zullen Nicholas en Klaas later bekendmaken op een evenement van het Healthy Hearth Fund in Leuven.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gerelateerde posts

Blijft op de hoogte van het laatste nieuws & acties

bekijk onze webshop

Steun onze VZW door een van onze goodies aan te kopen of een donatie te maken

Nieuwsbrief

Schijf u hier in voor onze nieuwsbrief

Volg Ons

Volg ons op een van volgende kanalen

ROUWKOST

 

Wanneer iemand dichtbij plots veraf is.

vzw Rouwkost                          Info@rouwkost.be
Rekeningnummer: BE91 7360 6896 8276                                     Bic-code: KREDBEBB 

privacy verklaring

 

 

Het maken van deze website, dat konden we niet alleen. We zijn volgende organisaties dan ook zeer dankbaar: 

  • Politiezone AMOW
  • Provincie Vlaams-Brabant

Volg Ons